ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 Tips Αυτοπεποίθησης από τον Μαρκ Τουέην

Post by: 25/11/2016 0 comments

Ο συγγραφέας του βιβλίου “Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ”, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα εύστοχα και βαθιά αποφθέγματα του. Σε αυτό το άρθρο, σου παρουσιάζουμε 9 από αυτά, που λειτουργούν ως εξαιρετικά tips αυτοβελτίωσης για τον καθένα. Κάποια, θα τα ξαναθυμηθείς. Άλλα, θα τα ακούσεις για πρώτη φορά και θα νιώσεις να κινητοποιείσαι!

  1. “Κανένας δεν μπορεί να είναι άνετος, χωρίς την αποδοχή του ίδιου του εαυτού του”! Αποδέξου τον εαυτό σου, αναγνώρισε την προσωπικότητά σου, φώτισε κάθε καλό και κάθε κακό στοιχείο σου και δώσε χειραψία στα μέσα σου!
  1. “Η ηλικία είναι στο μυαλό. Αν δεν τη σκέφτεσαι καν, δεν υπάρχει και σαν ζήτημα”! Πράγμα που σημαίνει πως κάθε πράγμα που σε περιορίζει, βρίσκεται στο μυαλό σου. Άρα τα όριά σου εξαρτώνται από τον τρόπο της σκέψης σου! Ανάλογα με το τι σκέφτεσαι, απελευθερώνεσαι ή εγκλωβίζεσαι!
  1. To χιούμορ είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ανθρωπότητας”! Δες το χιούμορ, το χαμόγελο και το δυνατό γέλιο ως εργαλεία ζωής! Μπορούν να ομορφύνουν τη ζωή μας και να μας κάνουν καλύτερους συνανθρώπους.
  1. 4. “Η οργή είναι οξύ, που μπορεί να βλάψει περισσότερο το δοχείο που το κουβαλάει, παρά εκείνον στον οποίο πετιέται”! Παραστατική παρομοίωση του Twain, δείχνει με τον πιο άμεσο τρόπο πόσο πολύ πληγώνεται αυτός που κουβαλάει θυμό μέσα του και πόσο αναποτελεσματικός είναι στο να βλάψει τους άλλους. Ο θυμός βλάπτει κυρίως τον εαυτό μας.
  1. “Μη γυρνάς εδώ κι εκεί λέγοντας στον κόσμο ότι “σου χρωστάει”. Ο κόσμος δε σου χρωστάει μία, ήταν εδώ πριν από εσένα”! Δεν είμαστε πλέον παιδιά, η ζωή δεν μας οφείλει τίποτα. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε αυτό που θεωρούμε ότι μας αναλογεί. Μεγαλώσαμε, πλέον καθόμαστε στη θέση του οδηγού και μπορούμε να ορίσουμε εμείς τη διαδρομή..
  1. “Ο άνθρωπος που κουβαλάει μια νέα ιδέα, είναι ένα “μαύρο πρόβατο”, μέχρι τη στιγμή που επιτυγχάνει”!
    Λένε πως εάν έχεις εχθρούς, καλά νέα, έχεις και προσωπικότητα. Η προσωπικότητα παράγει ιδέες που πολλές φορές δεν είναι εύκολα αποδεκτές ή κατανοητές από την “πλειοψηφία”. Πολλοί θα σε κοροϊδέψουν, θα σε κριτικάρουν αρνητικά, θα σε απομονώσουν, μέχρι να πετύχεις την υλοποίηση αυτής της παράξενης ιδέας!
  1. “Μετά από 20 χρόνια θα νιώθεις μεγαλύτερη απογοήτευση για αυτά που δεν έκανες, παρά για αυτά που έχεις κάνει. Οπότε, άσε το ασφαλές λιμάνι. Εξερεύνησε – Ονειρέψου – Ανακάλυψε!”. Μέσα σε αυτή τη φράση, τα λέει όλα – όλα όσα χρειάζεσαι για να αυτοβελτιωθείς, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, να ξεδιπλώσεις όσα είσαι και να δαμάσεις τη ζωή.

 

Φωτό από: www.killadj.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons