ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

6 πλούτη για μια ζωή με ουσία και άνθιση.

Post by: 02/01/2020 0 comments

Ο πλούτος δε βρίσκεται μόνο στο πορτοφόλι, ούτε σε κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο πλούτος, ειδικά αυτός που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου εκ των έσω, μπορεί να βρεθεί και στη στάση σου και τη νοοτροπία σου. Αν σε ενδιαφέρει να πλουτίσεις συναισθηματικά και νοητικά, ακολούθησε τα παρακάτω 6 σκαλοπάτια χρυσού, όπως τα προτείνει ο Ινδός ανθρωπιστής Gurudev Sri Sri Ravi Shankar: ShamaDamaTitikshaUparatiShraddha και Samadhana.

1. Shama Ηρεμία του νου
Η ικανότητα να διατηρείς την ηρεμία του νου κάτω από οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες. Παρόλο που κανείς δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει το παρελθόν ή να μαντέψει το μέλλον, το μυαλό μας κατρακυλάει εμμονικά σε αυτές τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ζήσουμε το παρόν. Η κυριαρχία και η διατήρηση της γαλήνης στη σκέψη, είναι ο 1ος πλούτος.

2. Dama – Κυριαρχία στις αισθήσεις
Όταν οι αισθήσεις μας είναι ανεξέλεγκτες, συχνά μετανιώνουμε για τις πράξεις μας. Οι αισθήσεις μας δημιουργούν ανάγκες και το μυαλό ταλαιπωρείται από μια ανικανοποίητη τάση καταδίωξης νέων πραγμάτων που υποτίθεται πως θα επιφέρουν την πληρότητα. Όταν εκείνη δεν προκύπτει, δυστυχούμε. Ο έλεγχος αυτών των αναγκών, θα επιφέρει μια ισορροπία ανάμεσα στο νου και τις αισθήσεις.

3. Titiksha – Ανοχή
Η ανοχή και η υπομονή στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων στη ζωή, η αίσθηση ότι κάθε πρόβλημα θα περάσει, η στάση ζωής που αντιμετωπίζει τα εμπόδια σαν δοκιμασίες εμπειρίας, είναι ο τρίτος πλούτος.

4. Uparati – Ενθουσιασμός
Μεγαλώνοντας, χάνεται αυτό το «ροζ συννεφάκι» που συμβολίζει τον ενθουσιασμό. Χωρίς ενθουσιασμό σε ό,τι κάνουμε, η ζωή μοιάζει να στερείται ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γερές βάσεις για την επικράτηση της μιζέριας. Να είσαι ο εαυτός σου, να χαίρεσαι με ό,τι σε κάνει χαρούμενο, να διατηρείς τον ενθουσιασμό σου και θα κατακτήσεις τον 4ο πλούτο.

5. Shraddha – Πίστη
Η θέληση να εμπιστεύεσαι το άγνωστο, η παραδοχή των πραγμάτων που δεν ξέρεις, η κατατρόπωση του εγωισμού: όλα αυτά ενισχύουν την πίστη. Πίστη στα μικρά και τα μεγάλα, για εσωτερική ανάταση και εξέλιξη.

6. Samadhana Ικανοποίηση
Ένας άνθρωπος που νιώθει ικανοποίηση και όχι μια συνεχή «έλλειψη» συναισθημάτων, διασκορπίζει γύρω του τέτοια θετικότητα που δε γίνεται να μην εμπνεύσει όσους συναναστρέφεται. Με μια τέτοια στάση ζωής, δημιουργείται μια πιο ευνοϊκή συνθήκη όχι μόνο στη συσχέτισή μας με τους άλλους, αλλά και με το ίδιο το σύμπαν. Και έτσι κατακτάμε και τον 6ο πλούτο.

Φωτό από: Freepik

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons