ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 σωσίβια που θα σε σώσουν στον ωκεανό της προσωπικής καταστροφής

Post by: 02/03/2018 0 comments

Όταν βιώνουμε μια προσωπική αποτυχία, συνήθως αντιμετωπίζουμε έναν εσωτερικό πόλεμο ενάντια σε φόβους, ανασφάλειες και αρνητισμό. Παρόλαυτα, υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσουμε μια καταστροφή και να ανοίξουμε δυναμικά νέα πανιά για νέους ορίζοντες.

  1. Ανακάλυψε ξανά τον εαυτό σου. Σε περιπτώσεις μεγάλων κρίσεων στη ζωή μας, τείνουμε να ξεχνάμε ποιοι είμαστε ή να μπλοκάρουμε λόγω, υπέρ του δέοντος, αυστηρής αυτοκριτικής. Θυμόμαστε λοιπόν ποιοι είμαστε, τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε και δείχνουμε ξανά αγάπη, σεβασμό και εμπιστοσύνη σε εμάς.
  2. Δώσε βάσε στο EQ σου. Το EQ, δηλαδή η Συναισθηματική σου Νοημοσύνη, είναι τώρα περισσότερο απαραίτητη. Δούλεψε το να ακους τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου και να αναγνωρίζεις τα βιώματά σου. Δεν είναι καλή περίοδος για να παρασυρθείς στις γνώμες των άλλων.
  3. Ανάλαβε τις ευθύνες σου. Ο μόνος τρόπος να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη, είναι να αναγνωρίσεις τις ευθύνες σου. Μόνο η υπευθυνότητα μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις παρόμοιες καταστροφές.
  4. Μη συγκρίνεις. Η σύγκριση δεν έφερε ποτέ ευτυχές αποτέλεσμα. Θα σε κάνει να νιώσεις μειονεκτικά σε κάθε περίπτωση, καθώς βιώνεις μια περίεργη συναισθηματική φάση που οι αδυναμίες σου και οι ανασφάλειές σου κάνουν πάρτυ.
  5. Μη φοβάσαι. Τόλμα, ανασυγκρότησε τις δυνάμεις σου και βγες στη ζωή. Αν όχι τώρα, τότε πότε;

 

Φωτό από: Pexels

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons