ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 σοφές φράσεις του Γκάντι που μπορούν να σε αλλάξουν ως άνθρωπο.

Post by: 07/11/2018 0 comments

Ο Μαχάτμα (“Μεγάλη Ψυχή” στα σανσκριτικά) Γκάντι, αποτελεί ένα από τα παγκόσμια σύμβολα διανόησης του 20ου αιώνα. Μοιράστηκε με την ανθρωπότητα τη φιλοσοφία του, η οποία συνέβαλε στην απελευθέρωση ενός λαού και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους ακόμα και μετά τη δολοφονία του. Σε αυτό το άρθρο, παραθέτουμε 5 κομβικά ρητά, που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και που αντιμετωπίζεις τα πράγματα.

 

  1. Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο. – “You must be the change you want to see in the world.”

Εάν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, αυτόματα θα αλλάξει ο τρόπος που νιώθεις και τα όσα νιώθεις, άρα θα αλλάξουν και οι πράξεις σου. Αλλάζοντας τις πράξεις σου, μεταμορφώνεις και τις ανθρώπινες σχέσεις σου με τους άλλους. Το αποτέλεσμα είναι να αλλάξει ο κόσμος σου. Με το να μην αλλάζεις και να περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν, πετυχαίνεις ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό – γιατί ακόμα κι αν οι άλλοι αλλάξουν, εσύ ο ίδιος δεν θα μπορείς καν να αντιληφθείς αυτή την αλλαγή..

 

  1. Κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κακό χωρίς την άδειά μου. – “Nobody can hurt me without my permission.”

Εσύ επιλέγεις πώς θα αντιδράσεις, τι θα πεις, πώς θα το πεις, σε ποιον θα το πεις. Εσύ ελέγχεις τις σκέψεις σου, τις αντιδράσεις σου, τα συναισθήματά σου. Λένε, κανείς δεν μπορεί να σε γονατίσει, αν εσύ ο ίδιος δεν σκύψεις. Όταν αντιληφθείς πως κανένας άλλος εκτός από εσένα δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο που νιώθεις, θα δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει. Θα δεις τον εαυτό σου να γίνεται πιο δυνατός μέρα με τη μέρα.

 

  1. Οι αδύναμοι δεν μπορούν να συγχωρέσουν. Η συγχώρεση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των δυνατών ανθρώπων. – “The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.”

Όταν συνειδητοποιήσεις πως συγχωρώντας ανθρώπους και πράγματα του παρελθόντος, κάνεις καλό στον εαυτό σου και στο μέλλον σου, μπορείς να τροποποιήσεις τη ζωή σου. Κράτησε τα μαθήματα που πήρες από αυτές τις εμπειρίες ως διδάγματα και γύρισε σελίδα – μη γεμίζεις το μυαλό σου με αρνητική μνήμη, γιατί διαιωνίζεις μια κατάσταση όπου υποφέρεις και αψηφάς το παρόν και το μέλλον σου. Με τη συγχώρεση απεγκλωβίζεσαι από αυτά τα δεσμά και μπορείς να εστιάσεις στο “μπροστά” πλέον.

 

  1. Η ευτυχία έρχεται όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία. – “Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”

Όταν υπάρχει ταύτιση σε όσα σκέφτεσαι και όσα πράττεις, κατακτάς την αυθεντικότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να είσαι κάτι και αυτό το κάτι να το βγάζεις προς τα έξω χωρίς καμουφλάζ, φίλτρα και μιμήσεις. Το να είσαι αληθινός μέσα και έξω, συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω σου, αφού οι άλλοι μπορούν να σε κατανοήσουν ευκολότερα, παρατηρώντας ταύτιση στα όσα λες και όσα κάνεις.

 

  1. Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, έπειτα σε πολεμούν και τελικά τους νικάς. – “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Να είσαι επίμονος. Οι αντίπαλοί σου θα κουραστούν από το πείσμα σου και θα υποχωρήσουν. Βρες αυτό που θες να κάνεις και μη λυγίσεις αν δεν το πετύχεις. Οι άνθρωποι συνήθως αποτυγχάνουν να φτάσουν το στόχο τους, όχι επειδή οι καταστάσεις είναι πιο δυνατές από αυτούς, ούτε επειδή οι “εχθροί” είναι πιο επιβλητικοί, αλλά επειδή απογοητεύονται γρήγορα και τα παρατάνε. Να θυμάσαι πως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Η ατσάλινη θέληση και η υπομονή σου θα σε κάνουν ολοένα και πιο αυτοδύναμο, ώστε να μπορείς κάποια μέρα να νιώθεις ικανός να κατακτήσεις τα πάντα.

 

Φωτό από: www.history.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons