ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 πρακτικές που θα κάνουν τη μέρα σου ομορφότερη!

Post by: 03/10/2018 0 comments

Αν νιώθεις τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σου, χωρίς το δικό σου έλεγχο και με μια βαρετή χροιά που σε ρίχνει στα πατώματα, διάβασε τις παρακάτω 5 πρακτικές και προσπάθησε να τις εφαρμόσεις- συμπληρώνουν μια φιλοσοφία που θα σε κάνουν κυρίαρχο στη ζωή σου!

  1. Γέμισε την καθημερινότητά σου με νέες συνήθειες: Οι ίδιες συνήθειες φέρνουν τη ρουτίνα στη ζωή μας. Χρειάζεται να βάλουμε κάτι φρέσκο στην εβδομάδα μας, για να χρωματίσουμε ενεργά τη διάθεσή μας. Και αν δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο, μπορούμε να σβήσουμε υποχρεώσεις που μας χαρίζουν άγχος και πίεση και να τις αντικαταστήσουμε με ενδιαφέροντα χόμπι που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.
  2. Βάλε φαντασία: Όπως λέει και ένα τραγούδι! Η φαντασία είναι η βασίλισσα των ονείρων. Η ευχή μας γίνεται όνειρο και με φαντασία και δουλειά, μεταμορφώνεται σε πραγματικότητα. Να εικονοποιείς λοιπόν όσα θα ήθελες να έχεις, να φαντάζεσαι την ιδανική κατάσταση που θα ήθελες να βρεθείς, για να έρθεις πιο κοντά στην πραγματοποίηση των στόχων σου.
  3. Πάντα υπάρχει η επόμενη ημέρα: Όταν κάτι σε πιέζει, όταν νιώθεις πως υπάρχει ένα πρόβλημα που αδυνατείς να λύσεις άμεσα, εμπιστεύσου την επόμενη ημέρα. Η κατεστραμμένη ψυχολογία σου που έχει δημιουργήσει για παράδειγμα έναν τσακωμό σήμερα, είναι αδύνατον να μεταστρέψει το κλίμα την ίδια μέρα. Χρειάζεσαι καινούρια ψυχολογία για την αλλαγή αυτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, κάνε αύριο, αυτό που δεν μπορείς να κάνεις σήμερα.
  4. Κάνε ένα πράγμα τη φορά: Όσο πολυπράγμων κι αν είσαι, το να λειτουργείς σαν χταπόδι, κάνοντας 15 πράγματα ταυτόχρονα, θα σε οδηγήσει στην τρέλα ή στη δυστυχία. Ακόμα και νοητά, μη σκέφτεσαι πολλά ζητήματα μαζί, αλλά ιεράρχησέ τα και αντιμετώπισέ τα με τη σειρά τους, ένα – ένα και επιλεκτικά.
  5. Γίνε καλλιτέχνης και άσε τη ζωή σου να είναι ο καμβάς σου: Όταν καταλάβεις πως εσύ είσαι ο χειριστής της ζωής σου, τότε θα αφεθεί το ταλέντο της “ζωγραφικής” σου ελεύθερο. Θα βάλεις τα κατάλληλα χρώματα, ώστε να είσαι ευτυχισμένος, χαρούμενος και χαμογελαστός. Δημιούργησε τη ζωή σου όπως τη θέλεις εσύ, κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει αυτό το δικαίωμα.

Φωτό από: hqwallbase.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons