ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

MATIA KLEISTA OK

11 Εμπειρίες με Μάτια Ερμητικά Κλειστά…

Post by: 03/06/2014 0 comments

Αν έχεις δει την ομώνυμη ταινία (Eyes Wide Shut), του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε προλαβαίνω..! Μην νομίζεις πως θα σου προτείνουμε εμπειρίες παρόμοιες με όσες εκτυλίσσονται στο έργο! Μπορείς όμως να βιώσεις ένα παρόμοιο συναίσθημα παράδοσης και γοητευτικού μυστικισμού!..

Οι αισθήσεις μας είναι ο κόσμος μας όλος… Ακούμε, βλέπουμε, μυρίζουμε, αγγίζουμε, γευόμαστε.. Ένας τρόπος να αυξήσεις μία αίσθηση είναι αφαιρώντας κάποια άλλη! Πάρε μια κορδέλα λοιπόν και δέσε την στα μάτια σου.. Σου έχουμε μερικές ιδέες που θα σε κάνουν να αντιληφθείς κάποια πράγματα τελείως διαφορετικά από ό,τι τα βίωνες μέχρι σήμερα…

Κλείσε τα μάτια και…

 1. Άκου μουσική. Θα προσέξεις και την παραμικρή νότα, η ακοή σου θα γίνει η βασιλεύουσα αίσθηση και θα σε ανταμείψει, προσφέροντάς σου άμεσα συγκίνηση.

 2. Παίξε τυφλόμυγα! «Κρύο», «ζεστό», οι φωνές των φίλων σου θα σε οδηγήσουν εκεί που θες να πας, τα αφτιά σου είναι τώρα τα μάτια σου!

 3. Γεύσου κάτι. Αν θα είναι γλυκό ή αλμυρό ας είναι δική σου επιλογή. Ή ακόμα καλύτερα, άσε σε κάποιον άλλον να διαλέξει – η γεύση θα σου φανεί ολωσδιόλου διαφορετική!

 4. Άγγιξε. Άγγιξε ένα σώμα, ή ένα αντικείμενο. Θα ανακαλύψεις πτυχές που νόμιζες πως είχες ήδη νιώσει, αλλά τελικά ήταν ανεξερεύνητες.

 5. Κινήσου στο χώρο. Ψάξε τα έπιπλα, προσπάθησε να αποφύγεις τα εμπόδια, εξάσκησε τα αντανακλαστικά σου.

 6. Βγες στο μπαλκόνι και φτιάξε εικόνες από τους ήχους και μυρωδιές. Άκου τα πουλιά, σε ποιο κλαδί να βρίσκονται; Το μηχανάκι που μόλις πέρασε, κατάλαβες ποιον δρόμο διέσχισε; Κάποιος μαγειρεύει μουσακά ή κρέας κοκκινιστό;

 7. Χόρεψε! Το σώμα σου θα ξεδιπλωθεί χωρίς βάρος, καθώς θα είναι ελεύθερο από τις δικές σου ντροπαλές κατακρίσεις!

 8. Φτάσε στο ανώτερο επίπεδο ηρεμίας. Αξιοποίησε το βαθύ σκοτάδι για να πετύχεις τη γαλήνη, ηρεμώντας τους παλμούς σου και φτάνοντας σε ψυχική αρμονία.

 9. Κάνε έρωτα. Με μια κορδέλα στα μάτια οι αισθήσεις σου είναι απόλυτα εκτεθειμένες στο άγγιγμα και θα σε οδηγήσουν σε ένα εσωτερικευμένο συναίσθημα που θα σε γεμίσει.

 10. Άκου τις φωνές και πειραματίσου με τη φαντασία σου, διαμορφώνοντας πρόσωπα! Αυτός ακούγεται αυστηρός, θα έχει ίσως τετράγωνο πρόσωπο και μυτερό σαγόνι. Εκείνη η γυναίκα έχει πολύ λεπτή φωνή, είναι αδύνατη και γλυκιά…(το έχεις κάνει όταν φαντάζεσαι ένα άγνωστο πρόσωπο που μιλάς μαζί του στο τηλέφωνο)

 11. Ζήσε ολόψυχα κάθε στιγμή από τις διακοπές σου..Κλείσε τα μάτια όσο ξαπλώνεις στην άμμο, ακούγοντας μόνο τα κύματα, πώς γλύφουν την αμμουδιά και επιστρέφουν πάλι στον ωκεανό. Νιώσε τον ήλιο να καψαλίζει σημεία του κορμιού σου. Το μεσημεράκι, κλείσε τα μάτια έξω από μια ουζερί, γεύσου νοητά τα καλαμαράκια.. Το απογευματάκι δώσε σημασία στα κουδούνια από ένα μακρινό μαντρί και βίωσε τη βουκολική απομόνωση…Και το βράδυ, ανανεώσου με τον αέρα που σε φυσά στο πρόσωπο, δροσίζοντάς σε, με τα μάτια σου να είναι σφαλισμένα, ερμητικά κλειστά…

Φωτό από: www.sxc.hu

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons