ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 ρητά για την Αλλαγή

Post by: 07/10/2016 0 comments

“Άλλαξες”, σου λένε κάποιοι όταν σταματάς να  είσαι αυτός που τους λέει σε όλα “ναι”. Η αλλαγή είναι απαραίτητη για την προσωπική μας εξέλιξη. Διαβάστε 10 ενδιαφέροντα ρητά για το θέμα:

 

  1. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει. Ηράκλειτος

Δεν θα μπορούσαμε να  ξεκινήσουμε αυτό το αφιέρωμα με άλλο ρητό: Τα πάντα κινούνται, τα πάντα αλλάζουν, με ταχύ ρυθμό, σαν ένα ποτάμι που δεν μπορεί να πάψει να κυλά, σε έναν κόσμο που η στασιμότητα πεθαίνει.

 

  1. Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα. Λάο Τσε

Η οπτική των πραγμάτων παρουσιάζει μια νέα μορφή ζωής στη θέση ενός θανάτου, μέσω της μεταμόρφωσης. Πετάμε ένα κακό συνήθειο και αλλάζουμε χαρακτήρα με την προσθήκη ενός άλλου, ευνοϊκότερου για εμάς, χαρακτηριστικού.

 

  1. Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει. Μαχάτμα Γκάντι

Όταν ζητάμε εξ ουρανού την ευτυχία, δεν αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να προσαρμοστούμε οι ίδιοι κατάλληλα, ώστε να γίνουμε ευτυχισμένοι.

 

  1. Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του. Λέων Τολστόι

Θέλουμε την αλλαγή, αλλά καλύτερα ας ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο διπλανό μας, σωστά; Η αρχή γίνεται από εμάς, γινόμαστε πιο υπεύθυνοι, πιο ευαίσθητοι, πιο γενναιόδωροι κι έπειτα μεταφέρουμε αυτή την αλλαγή και στους άλλους.

 

  1. Αυτός που θέλει να είναι σταθερά ευτυχισμένος πρέπει να αλλάζει συχνά. Κομφούκιος

Με άλλα λόγια, πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται. Όταν κάτι σου ρίχνει τη διάθεση, μάθε να το αντιμετωπίζεις με μια αλλαγή στις “ρυθμίσεις” της νοοτροπίας σου.

 

  1. Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Μην παραπονιέσαι. Maya Angelou

Δεν υπάρχει αδιέξοδο, υπάρχει πάντα κάποια εναλλακτική λύση που δεν έχουμε σκεφτεί. Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά να είναι προβληματικός ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε.

 

  1. Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές. Κάρολος Δαρβίνος

Μια τοποθέτηση που έχει επιβεβαιωθεί: επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται πιο γρήγορα- αν όχι σε μια ζούγκλα, τότε σε μια απαιτητική δουλειά, σε μια χώρα με οικονομική κρίση, στα νέα καθήκοντα του γάμου κτλ.

 

  1. Οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από τη σταθερότητα. Jean-Paul Richter

Είναι αλήθεια πως σε βίους που λείπουν τα προβλήματα, γεννιούνται “άλλα”. Τα εμπόδια σε κάνουν πιο προσαρμοστικό, σε κάνουν να ψάχνεις λύσεις πιο γρήγορα, να αλλάζεις και να ατσαλώνεις το χαρακτήρα σου.

 

  1. Αν πραγματικά θέλεις να καταλάβεις κάτι, προσπάθησε να το αλλάξεις. Kurt Lewin

Δηλαδή να το επηρεάσεις με κάποιον τρόπο, να “δοκιμάσεις” τις αντοχές του, την προσαρμοστικότητα του, ώστε να σου αποκαλύψει κάθε δύναμη και αδυναμία του.

 

  1. Άλλαζε απόψεις, αλλά κράτα τις αρχές σου. Άλλαζε τα φύλλα, αλλά κράτα άθικτες τις ρίζες. Βίκτωρ Ουγκώ

Η αλλαγή απόψεων έγκειται στην επαναξιολόγηση που απαιτεί η αναπτυσσόμενη ωριμότητά σου. Οι αρχές σου όμως μένουν βασικοί οδηγοί στις επιλογές σου, για να ολοκληρώνουν το χαρακτήρα σου.

Φωτό από: randomwallpapers.net

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons