I LOVE SUNDAYS & HAPPY OUTSIDE

Τα 7 καλύτερα ηλιοβασιλέματα του ελληνικού καλοκαιριού! Ετοίμασε την κάμερα!

Post by: 10/08/2018 0 comments

Στη χώρα του Φωτός, το χάζι στον αιθέρα, στα τοπία και σε ό,τι ευχαριστεί το μάτι, σχεδόν επιβάλλεται. Ιδίως το καλοκαίρι, μία από τις πιο μαγικές εποχές του χρόνου, καθώς οι ανταύγειες του ήλιου αγκαλιάζουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Σχεδόν από παντού μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέαση ενός ηλιοβασιλέματος, υπάρχουν όμως μερικές κρυψώνες στα νησιά μας, που προσφέρουν μοναδικά οπτικά δώρα! Ξεκινάμε!

  1. Οία της Σαντορίνης: Σε κάθε γωνιά του πλανήτη γνωρίζουν για τη θέα που κόβει την ανάσα στο ηφαιστειογενές νησί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κοσμοσυρροή στα ξέφωτά του, όταν πλησιάζει η ώρα της δύσης του ήλιου. Κρεμασμένα από τις άκρες των βράχων, τα λευκοβαμμένα σπίτια γίνονται χρυσά, η θάλασσα δίχως όριο στον ορίζοντα υποδέχεται το φλεγόμενο κύκλο και η φωτογραφική κάμερα γεμίζει από διαδοχικές, μαγικές λήψεις.
  2. Κηπούρια της Κεφαλονιάς: Οκτώ χιλιόμετρα μακρυά από το Ληξούρι, σχεδόν καρφωμένο πάνω στο γκρεμό, είναι κτισμένο ένα μοναστήρι. Ο επισκέπτης που θα το επισκεπτεί, μπορεί να θαυμάσει την ιερότητα του ναού και έπειτα να δώσει τη σκυτάλη στην απόλαυση ενός κοκκινωπού ηλιοβασιλέματος, απλωμένο σε όλη του την αρχοντιά στο Ιόνιο πέλαγος.
  3. Φαλάσσαρνα της Κρήτης: Τη φήμη του ωραιότερου κρητικού ηλιοβασιλέματος διατηρεί εύλογα η παραλία στα Φαλάσσαρνα, έξω από τα Χανιά. Η ακτή, απαράμμιλης ομορφιάς, με εξωτική άμμο και νερά γαλανά, προσφέρει το σκηνικό για αλησμόνητες αναμνήσεις. Τα Φαλάσσαρνα μάλιστα, αποτελούσαν καίριο λιμάνι των Χανίων κατά τη Μινωική περίοδο.
  4. Πόρτες της Πάρου: Από τη γνωστή Παροικιά, το κέντρο του νησιού, μπορεί κανείς να γίνει θεατής μιας φυσικής σκηνοθεσίας, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στις Πόρτες. Οι Πόρτες είναι δύο βράχοι που μοιάζουν με πύλες, δικαιολογώντας την ονομασία τους και στέκουν λίγο έξω από το λιμάνι. Το εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Αγίας Άννας αποτελεί εξαιρετικό σημείο παρατήρησης.
  5. Ναός του Ποσειδώνα της Νάξου: Από τις δύο μικρές πύλες της Πάρου, μεταφερόμαστε στην “Πορτάρα” της Νάξου, την είσοδο του Ναού του Ποσειδώνα. Καταλήγει κανείς εκεί τερματίζοντας την περιήγησή του στη χώρα του νησιού και σε συνδυασμό με τα ερείπια του Ναού, απολαμβάνει τον ήλιο να πέφτει, μέσα από τη μεγάλων διαστάσεων πύλη του ιερού τόπου.
  6. Παναγία της Φολέγανδρου: Στην κορυφή του βουνού της χώρας, βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας. Από κάτω απλώνεται η ζωηρή γραμμή των σπιτιών, οι πράσινες ακτές και φυσικά το ηλιοβασίλεμα που προσθέτει την ύστατη πινελιά για έναν αξιοζήλευτο πίνακα φυσικής ζωγραφικής.
  7. Επισκοπή της Σίκινου: Πάμε πάλι στο ύψος ενός λόφου, στα χαλάσματα του αρχαίου ναού του Απόλλωνα, πάνω στα οποία είναι χτισμένη η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το μέρος ονομάζεται Επισκοπή και αποτελεί τον κατάλληλο βατήρα για το μάτι, την ώρα που ο καλοκαιρινός ήλιος χάνεται στα αλμυρά νερά.

 

Φωτό από: travelsort.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons