Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα πιο eco-friendly μπαρ στον κόσμο!

Μερικά από τα πιο πολυτελή στέκια από το Όσλο μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ δημιουργούν μια συνειδητοποιημένη ηθική στον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, εκμεταλλεύονται στο έπακρο την κομποστοποίηση, παράγουν ελάχιστα απόβλητα και φυσικά λειτουργούν με φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά.

Rhodora Wine Bar, Brooklyn

 Αρχικά υπήρξε έντονος σκεπτικισμός μεταξύ των κατοίκων του Fort Greene όταν το τοπικό εστιατόριο Mett άνοιξε ξανά ως natural-wine bar, σερβίροντας φυσικό κρασί. Γρήγορα, όμως, φάνηκε ότι η ομάδα ήταν σοβαρή, ακόμη και ριζοσπαστική, στη δέσμευσή της προς το περιβάλλον. Τα πάντα κομποστοποιούνται, οι φελλοί κρασιού μετατρέπονται σε σόλες παπουτσιών και το πλυντήριο πιάτων μετατρέπει τα άλατα σε σαπούνι. Ακόμα και για τα σνακ – όπως κονσερβοποιημένα ψάρια, τυριά, αλλαντικά, ψωμί, τουρσί λαχανικά – έχουν ζητήσει από τους παραγωγούς να συμμορφωθούν με τα αυστηρά πρότυπα της Rhodora, ενώ τα κελύφη στρειδιών ρίχνονται στο Billion Oyster Project, μια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των υφάλων με στρείδια στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. (197 Adelphi St, Brooklyn, NY, τηλ.: +1 7182339134,  www.rhodorabk.com).

Penicillin, Honk Kong

Όλα σε αυτόν τον τεράστιο χώρο έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον χαμηλό αντίκτυπο: τοπικά προϊόντα, ζύμωση εκείνη την ώρα και απορρίμματα που μετατρέπονται σε σαπούνι και απολυμαντικά. Βρίσκεται στον συνεχώς πολυσύχναστο Hollywood Road και είναι μια ωδή προς την αυτοτροφοδοτούμενη πόλη, με εσωτερικούς χώρους νέον, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από έναν από τους λίγους εναπομείναντες κατασκευαστές φωτιστικών στο Χονγκ Κονγκ, ενώ τα τραπέζια διαμορφώθηκαν από δέντρα που έχουν πέσει από τυφώνες. (L/G, Amber Lodge, 23 Hollywood Rd, Central, Χονγκ Κονγκ, τηλ.: +852 9880 7995, penicillinbar.com/).

Bar Trigona, Kuala Lumbur

Πήρε το όνομά του από μια μέλισσα χωρίς κεντρί και αποτελεί ένα δημοφιλές hotspot με ένα απροσδόκητο.. DNA. Το επενδεδυμένο με σπόρους μπαρ, υποστηρίζει τους αγρότες της Μαλαισίας. Το μενού χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο ολόκληρο τον κύκλο ζωής των τοπικών φρούτων και λαχανικών, εξασφαλίζοντας ελάχιστα απόβλητα και μόνο φρέσκα συστατικά, όπως άγριος κουρκουμάς και σύκα από προμηθευτές του δρόμου. Το γλυκόπικρο μέλι από τις ομώνυμες μέλισσες ξεχειλίζει από αρώματα, ενώ στο παρασκήνιο τρέχει ένα πρόγραμμα το οποίο βοηθάει την αγροτική κοινότητα να υιοθετήσει κυψέλες για ένα χρόνο. (145, Jln Ampang, Kuala Lumpur, Μαλαισία, τηλ.: +60 3-2382 8670, www.fourseasons.com).

Himkok, Oslo

Αυτό το κρυφό μπαρ σε ένα παλιό, τούβλινο κτίριο μπορεί να μοιάζει με μια ανατροπή στην Ποτοαπαγόρευση, καθώς διαθέτει ένα αποστακτήριο στο εσωτερικό του, το οποίο δημιουργεί περίπου το 80% όλων των οινοπνευματωδών ποτών του. Οτιδήποτε δεν καλλιεργείται στο θερμοκήπιο ή τον κήπο, όπως φύκια και τοπικό τυρί, συγκομίζεται ή καλλιεργείται σε κοντινή απόσταση. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για την μπύρα, το κρασί και το κεφίρ. Διαθέτει έναν εξωτερικό χώρο για την παραγωγή μηλίτη και αδιαμφισβήτητα είναι ένα μέρος που κάνει τη δουλειά του καλά σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική του συνείδηση. (Storgata 27, Oslo, Νορβηγία, τηλ.: +47 22 42 22 02, www.himkok.no).

Native, Σιγκαπούρη 

Έχοντας αναδυθεί μέσα από τα πιο eco-friendly μπαρ του κόσμου, ο μπάρμαν Vijay Mudaliar άνοιξε αυτό το ταπεινό μπαρ στη Σιγκαπούρη με το στόχο τον ερχομό νέων γεύσεων στην Νοτιοανατολική Ασία με μηδενικά απόβλητα. Η χρήση μόνο τοπικών οινοπνευματωδών ποτών και η λογική του “δεν πετάμε τίποτα”, οδηγεί τις φλούδες ανανά σε γαρνιτούρα, ενώ το ρούμι εγχύεται με φύλλα laksa. (52A Amoy St, Singapore, τηλ.: +65 8869 6520, www.tribenative.com).

Bisou, Paris

Βρίσκεται ανάμεσα στην Place de la République και τη διάσημη συνοικία Marais του Παρισιού. To Bisou είναι αρκετά μοναδικό στο είδος του: είναι ένα κοκτέιλ μπαρ χωρίς μενού.Επιστρατεύστε τη φαντασία σας, αφήστε τους μπάρμαν μας να σας εκπλήξουν και να δημιουργήσετε το κοκτέιλ των ονείρων σας. Και επειδή είναι 100% εξατομικευμένο, αφήστε τον εαυτό σας να ονειρευτεί. (15 Bd du Temple, Paris, Γαλλία, www.bar-bisou.com).

Vesper, Amsterdam

Στο 14ο έτος λειτουργίας του, το Vesper Bar αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο καθιερωμένα κοκτέιλ ιδρύματα του Άμστερνταμ. Με τα χρόνια έχει συγκεντρώσει διάφορες διακρίσεις και έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για τα κοκτέιλ κορυφαίας ποιότητας, τη δυναμική ομάδα του μπαρ και τη γνήσια φιλοξενία σε ένα μοναδικό, χαλαρό, τοπικό περιβάλλον γειτονιάς. Το πιο μικροσκοπικό μπαρ του Άμστερνταμ έχει μεγάλη καρδιά και προσπαθεί να διατηρήσει την ειλικρινή, φιλόξενη ατμόσφαιρά του. Ένα μέρος όπου η δημιουργική κοινότητα, οι ντόπιοι και οι τουρίστες μπορούν να συνδεθούν, να ανακαλύψουν, να ανταλλάξουν ιδέες και να διασκεδάσουν. (Vinkenstraat 57, Amsterdam, www.vesperbar.nl).

Πηγή: arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates