ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Πού μπορείτε να βουτήξετε σε σπηλιές στην Ελλάδα.

Post by: 07/08/2021 0 comments

Υπάρχουν πολλά παράξενα μέρη για να βουτήξετε. Όμως ποιος δεν επιθυμεί μερικές βουτιές στα καταγάλανα νερά μιας θαλάσσιας σπηλιάς;

 

Σπηλιές, Ζάκυνθος

Αυτό που κάνει ξεχωριστές τις γαλάζιες σπηλιές,πέραν από την μορφολογία τους, είναι το βαθύ μπλε χρώμα του νερού μέσα στις σπηλιές όπως επίσης και τα αναρίθμητα κοράλια,σε μωβ και πορτοκαλί αποχρώσεις. Εδώ φτάνετε με καραβάκια είτε από την πόλη, είτε από άλλες περιοχές, όπως ο Λαγανάς, ο Αγ. Νικόλαος, το Σχοινάρι κλπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και ιδιωτικά σκάφη για να προσεγγίσετε τις σπηλιές, αρκεί να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν οι θάλασσες στην βορειοδυτική Ζάκυνθο. Οι Γαλάζιες Σπηλιές βρίσκονται στην περιοχή Άσπρος Βράχος νότια από το ακρωτήρι Σκινάρι, το πιο βόρειο άκρο του νησιού. Το μέρος βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου. Το μεγαλύτερο από αυτά τα περίφημα σπήλαια είναι η λεγόμενη Γαλάζια Σπηλιά. Η είσοδός τους ανακαλύφθηκε μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα.

 

Παπάφραγκας, Μήλος

Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα.

Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε γκριζόλευκα βράχια που οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα.

Η παραλία είναι μικρής έκτασης, περικυκλωμένη από τα θεόρατα ανοιχτόχρωμα βράχια, ενώ για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε από ένα απόκρημνο σκάλισμα πάνω στο βράχο. Στα χρόνια του Βυζαντίου την χρησιμοποιούσαν οι πειρατές χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.

 

Λιμνιώνας, Σπηλιές, Πήλιο

Η γραφική παραλία του Λιμνιώνα  στα σπλάχνα της κρύβει μικρές σπηλιές που σύμφωνα με την παράδοση εκεί καταστράφηκε ο στόλος του Ξέρξη το 480 π.χ. Σήμερα αποτελεί φυσικό καταφύγιο της Μεσογειακής Φώκιας Monachus-Monachus. Επίσης, είναι γνωστές και ως οι Σπηλιές του Ποσειδώνα. Αποτελούσαν σύμφωνα με τη μυθολογία, ορμητήριο του Ποσειδώνα στο βόρειο Αιγαίο. Στην περιοχή των σπηλιών λέγεται, επίσης, ότι ερωτεύτηκε η Νηρηίς τον Πηλέα.

 

Γάλα, Κουφονήσια

Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού. Δεν πρόκειται ακριβώς για παραλία, αλλά περισσότερο για μια παραλία μινιατούρα. Θα τη συναντήσετε μετά το Πορί περικυκλωμένη από βράχια. Το χρώμα νερών του θυμίζουν ούζο ή γάλα νερωμένο, εξού και το όνομά του. Για να φτάσετε έως εκεί, θα πρέπει να περπατήσετε από το Πορί πραγματικά προς την τελευταία άκρη του νησιού επάνω στα βράχια.

 

Γαλάζια Σπηλιά, Καστελόριζο
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ωραιότερο από τα ενάλια σπήλαια της Ελλάδας και ένα από τα ομορφότερα της Μεσογείου. Είναι μοναδική εμπειρία να βρεθείτε στα πρασινογάλαζα νερά της, ενώ οι ηλιαχτίδες γίνονται πράσινες και μοιάζουν με ακτίνες lazer, που διαπερνούν τους βράχους και τα οινοπνευματί νερά.

 

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons