ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Μονεμβασιά: ρομαντική απόδραση στο πέτρινο καράβι. (VIDEO)

Post by: 13/05/2022 0 comments

Ακολουθούμε ιππότες και πυργοδέσποινες σε σοκάκια με θολωτές πύλες και αυλόπορτες, με φόντο βουκαμβίλιες που έχουν φυλαγμένες σταγόνες πρωινής, ανοιξιάτικης δροσιάς. Η πιο ρομαντική απόδραση της άνοιξης. Αγκαλιά κάτω απ’ το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, σ’ ένα ασυναγώνιστα ερωτικό σκηνικό φτιαγμένο από βράχο και Ιστορία. Σε βοτσαλωτές αυλές με μαργαρίτες και θαλασσινά ταβερνάκια που ο θόρυβος της πόλης απλώς δεν υπάρχει.

Ρομαντικά πλακόστρωτα με φρέσκιες πρασινάδες, αιωνόβιες πέτρινες εκκλησίες, αρχοντικά palazzi που έχουν μεταμορφωθεί σε θύλακες μνήμης. Ένα επιβλητικό βραχονήσι που ενώνεται με την στεριά με μια μικρή λωρίδα γης που μοιάζει έτοιμο να σαλπάρει γι’ αλλού. Η Μονεμβασιά, μας καλεί να την ανακαλύψουμε, μας επιτρέπει να βρεθούμε δίπλα της, να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από τα τεράστια τείχη της που αυτή την εποχή γεμίζουν με τα πρώτα αγριολούλουδα της άνοιξης. Μας περιμένει να γευτούμε το πρώτο λαμπερό φως που αναγεννά κάθε κομμάτι της φύσης.

Τι να κάνετε:

Κάντε βόλτα στην παλιά πόλη της Μονεμβασιάς, στον άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό φορώντας το αντιηλιακό σας. Ανεβείτε στην επάνω πόλη, τον Γούλα όπως λέγεται, με την υπέροχη θέα στην πόλη, τα τείχη και τη θάλασσα. Λίγο πιο πάνω, στην άκρη του απόκρημνου βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, μια από τις 40 εκκλησίες του κάστρου. Χτίστηκε τον 12ο αιώνα και θεωρείται πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά από ένα δυναμωτικό πρωινό ακολουθήστε με τα πόδια μια από τις πολλές κοντινές διαδρομές με αφετηρία τη Μονεμβασιά. Για πολλούς, άλλωστε, αποτελεί τον παράδεισο της πεζοπορίας. Εμείς σας προτείνουμε τη διαδρομή διάρκειας περίπου 3 ωρών που ξεκινά από τον Άγιο Φωκά και καταλήγει στο επισκέψιμο Σπήλαιο της Καστανιάς, η οποία αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε33. Μέσα από καταπράσινη ορεινή διαδρομή φτάνετε σε ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια της Ελλάδας, δίπλα στη Νεάπολη.

 

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons