ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα.

Post by: 22/12/2021 0 comments

Η πόλη που τα Χριστούγεννα βάζει τα καλά της και μεταμορφώνεται. Σαν σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, τα Τρίκαλα θα σας καλωσορίσουν σε λίθινα δρομάκια, ρομαντικές γέφυρες, όμορφα στέκια. Θα σας δείξουν τη θεσσαλική φιλοξενία στους υπέροχους ξενώνες τους και θα σας φιλέψουν τα καλύτερα του τόπου τους στα όμορφα ταβερνάκια τους. Τα φωτάκια που λάμπουν στα δέντρα και τις κολώνες μαζί με τον Μύλο των Ξωτικών κάνουν αυτή την πόλη τα Χριστούγεννα να μοιάζει λουσμένη με αστερόσκονη.

Τι να κάνετε τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα:

  1. Φυσικά να επισκεφτείτε τον Μύλο των Ξωτικών. 

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ακολουθήστε τη μαγική ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη, που αποτελεί και την βασική έμπνευση του πάρκου, και της μικρής Κλάρας στα 4 παραμυθένια Βασίλεια, και συναντήστε τη Νεραΐδα των Ζαχαρωτών, τη Βασίλισσα των Λουλουδιών, την Μπαλαρίνα των παιχνιδιών και τον ‘Αη Βασίλη, στο βασίλειο του Πάγου.

  1. Να επιδοθείτε στο πιο αγαπημένο άθλημα του χειμώνα.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου βρίσκεται στο βουνό Κόζιακας στην περιοχή Λιβάδια, όπου είναι “πνιγμένη” στα έλατα περίπου σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του την δεκαετία του 90′, είναι ένα από τα πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος και παρόλο που δε φημίζεται για το μέγεθός του, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές γιατί είναι εύκολα προσβάσιμο, ‘’φιλικό’’ προς έμπειρους αλλά και αρχάριους σκιέρ.

  1. Κάντε την περατζάδα σας στην οδό Ασκληπιού.

Πλήθος από ταβέρνες, καφέ και καταστημάτων αποτελούν σημείο συνάντησης των ντόπιων που πίνουν τον ζεστό καφέ τους και κάνουν τα απαραίτητα ψώνια τους. Τα μαγαζιά είναι στολισμένα και από παντού ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Από εκεί μπορείτε να κατεβείτε τη γέφυρα του Ληθαίου και να περπατήσετε δίπλα στον ποταμό που είναι σήμα κατατεθέν της πόλης.

  1. Να κάνετε μια βόλτα στο Βαρούσι, την παλιά πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται κάτω από το φρούριο της πόλης.

Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από την χειμωνιάτικα αύρα και να χαθεί στα πέτρινα σοκάκια με τα διατηρητέα κτίρια και τα παλιά πέτρινα αρχοντικά.

  1. Αφού βρεθείτε στην παλιά πόλη, δεν μπορείτε παρά να μπείτε στο Φρούριο.

Το ρολόι σε ύψος 33 μέτρων θα σας χαρίσει την πιο όμορφη θέα στη Χριστουγεννιάτικη πόλη. Ανεβαίνοντας τα ξύλινα σκαλιά στο εσωτερικό του, όχι μόνο θα απολαύσετε την πανοραμική θέα, αλλά θα θαυμάσετε και μερικές από τις υπέροχες, παλιές φωτογραφίες που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

  1. Φυσικά δεν γίνεται να πάτε στα Τρίκαλα χωρίς να επισκεφτείτε τα Μετέωρα.

Είναι λες και η Χριστουγεννιάτικη αύρα, κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο κατανυκτική. Θεόρατοι βράχοι, τεράστια γήινα γλυπτά υψώνονται και μοιάζουν να σχίζουν τον ουρανό. Σήμερα, οι έξι μονές που λειτουργούν (Μεγάλο Μετέωρο, Αγίου Στεφάνου, Βαρλαάμ, Ρουσάνου, Αγίου Νικολάου Αναπαυσά και Αγίας Τριάδας), αποτελούν το πιο σημαντικό, μετά το Άγιο Όρος, μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα. Η πιο εύκολα προσβάσιμη είναι η Μονή Αγίου Στεφάνου, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι συνδέει τον σύγχρονο δρόμο στην είσοδο της μονής.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons