Χορτοφαγικά κεφτεδάκια από ρεβίθια και χόρτα γογγύλι, με χειροποίητο κους-κούς μπρόκολου, καρότα, και μυρωδικά. Υγιεινά καθώς δεν τηγανίζονται, νόστιμα και γρήγορα καθώς δεν χρειάζονται περαιτέρω ψήσιμο. Ό,τι πρέπει για το νηστίσιμο τραπέζι.
Υλικά: (για περίπου 30 τεμάχια)
- 240 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα στραγγισμένα
- 100 γραμμάρια χόρτα από γογγύλι
- 75 g μπρόκολο ρομανέσκο
- 50 γραμμάρια καρότο
- σκόρδο
- πορτοκάλι
- δυόσμο
- σχοινόπρασο
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, για 5-6′, μέχρι να μαραθούν.
- Τρίβουμε το μπρόκολο στον τρίφτη, φτιάχνοντας ένα πράσινο «κους-κούς». Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους και τα ανακατεύουμε με το κους-κούς. Προσθέτουμε επίσης ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι. Τέλος, αρωματίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαϊντανό και δυόσμο.
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι, χυμό από 1/2 πορτοκάλι και μια πρέζα αλάτι, και τα λιώνουμε λίγο με ένα πιρούνι.
- Στραγγίζουμε τα χόρτα γογγύλι από τυχόν υπολειπόμενο υγρά, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με τα ρεβίθια. Με αυτό το μείγμα πλάθουμε περίπου 30-35 κεφτεδάκια, μικρού μεγέθους, τα περνάμε από το κους-κους και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr