ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μπιφτέκια από καλαμάρι και σουπιά

Post by: 06/04/2019 0 comments

Εύκολα, νόστιμα και νηστίσιμα. Στο φούρνο μπορούμε να τα ψήσουμε μαζί με πατάτες ή λαχανικά της αρεσκείας μας, ενώ οι λάτρεις των burger μπορούν να τα βάλουν σε στρογγυλό ψωμάκι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γραμμάρια σουπιές
  • 800 γραμμάρια καλαμαράκια
  • ¼ φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε κρατώντας μόνο τα φιλέτα και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές και τα καλαμάρια. Τα βάζουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ μαζί με λίγο λάδι και λίγο κρασί και τα πολτοποιούμε.
  2. Μεταφέρουμε  το περιεχόμενο από το μπλέντερ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το μουλιασμένο ψωμί τριμμένο με τα δάχτυλά μας, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο κρασί και λάδι και τα πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κανονίζουμε προσθέτοντας λίγη-λίγη την τριμμένη φρυγανιά ώστε το μείγμα να είναι ελαφρώς σφιχτό. Το αφήνουμε για 50-60 λεπτά στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και όχι να παραψηθούν.
  4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και πράσινα λαχανικά ή ψητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons