ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για καλαμάρια γεμιστά.

Post by: 16/07/2022 0 comments

Το γεμιστό καλαμάρι είναι εξαιρετικά νόστιμο. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα προς βήμα για να μάθετε πώς να τα καθαρίζετε και να τα μαγειρεύετε με τον πιο νόστιμο τρόπο: Γεμιστά με τα δικά τους πλοκάμια και ψωμί με άρωμα μυρωδικών.

Υλικά:

  • 6 καλαμάρια φρέσκα
  • 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • ξηρό λευκό κρασί
  • σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Πιάνουμε με το ένα χέρι τα πλοκάμια, με το άλλο το σώμα των καλαμαριών και τραβάμε για να τα χωρίσουμε: τα πλοκάμια θα ξεκολλήσουν παίρνοντας μαζί τους και τα σπλάχνα. Κρατάμε μόνον τα πλοκάμια.
  2. Αφαιρούμε το διάφανο δέρμα από το σώμα και ξεπλένουμε καλά.
  3. Προσεκτικά, κόβουμε το κοκκινωπό δέρμα του καλαμαριού και αφαιρούμε τα πτερύγια.
  4. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για 2΄ με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ψίχα, μαγειρεύουμε για 1′ και αφαιρούμε το σκόρδο. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα σακουλάκια των καλαμαριών με αυτή τη γέμιση.
  5. Τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  6. Τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και άλλη μια σκελίδα σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα. Μετά από 5-6΄, ρίχνουμε λίγο λευκό κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3′. Όταν ψηθούν, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons