ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για γιορτινή πάβλοβα με ρόδια.

Post by: 04/01/2023 0 comments

Αγαπάμε την πάβλοβα γιατί είναι ένα από τα ντελικάτα γλυκά: Τραγανή μαρέγκα, φρεσκοχτυπημένη σαντιγί και φρέσκα (κόκκινα συνήθως) φρούτα συνθέτουν ένα γλυκό που φέρνει περισσότερο σε έργο τέχνης. Αυτή τη φορά, λέμε να τη δοκιμάσουμε και στη χειμωνιάτικη εκδοχή της, με ρόδι. Ό,τι πρέπει για να κλείσουμε κομψά ένα γιορτινό γεύμα.

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 1/2 φλιτζάνια χυμό ροδιού
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 1/4 φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί (όχι βαθύ) και νοητά χαράσσουμε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. περίπου.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, την κρέμα ταρτάρ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ πάνω από το μείγμα και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
3. Απλώνουμε τη μαρέγκα στον δίσκο, φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα στη μέση, σαν κρατήρα ηφαιστείου. Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς για 1 ώρα μέσα στον φούρνο.
4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι ροδιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ροδιού, το μέλι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς να σκεπάσουμε, για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το μείγμα σε1/2 φλιτζάνι περίπου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
5. Σε ένα παγωμένο, μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και την υπόλοιπη βανίλια μέχρι να σφίξει καλά.
6. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη μαρέγκα σε μια επίπεδη πιατέλα. Απλώνουμε πάνω τη σαντιγί, προσθέτουμε τα ρόδια, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons