ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χορτοφαγικό μπέργκερ παντζαριού.

Post by: 03/07/2021 0 comments

Αν σας αρέσουν τα παντζάρια και η υγιεινή διατροφή, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για χορτοφαγικό μπέργκερ και θα ενθουσιαστείτε. Είναι θρεπτικό αλλά και φουλ από γεύση. Με τις κατάλληλες προσθήκες θα αρέσει και σε μη χορτοφάγους!

Υλικά (για 6 μπέργκερ)

  • 4 παντζάρια
  • 1/2 φλιτζάνι φακές
  • 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 ψωμάκια για μπέργκερ
  • φέτες τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
  • λαχανικά (μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι) ή αβοκάντο (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Βράζουμε τις φακές για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε και το πλιγούρι για περίπου 10 λεπτά για να απορροφήσει όλο το νερό και να μαλακώσει.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να πιουν τα υγρά, περίπου 5 λεπτά.
  4. Χτυπάμε στο μούλτι τα κάσιους μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το πλιγούρι και τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το θυμάρι. Τέλος, προσθέτουμε τις φακές, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το χωρίζουμε σε ίσα μέρη και πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα μπέγκερ για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βάζουμε στα ψωμάκια και προσθέτουμε λαχανικά και σος της αρεσκείας μας.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons