I LOVE SUNDAYS & HAPPY OUTSIDE

5 τρόποι που θα κάνουν τα ταξίδια να ανακάμψουν.

Post by: 17/04/2021 0 comments

Με τα εμβόλια για την νόσο COVID-19 να λαμβάνουν χώρα στα περισσότερα πλέον μέρη του κόσμου, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε, συγκρατημένα αισιόδοξα, ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον στον ορίζοντα και μαζί και τα ταξίδια. Σίγουρα ο ταξιδιωτικός κλάδος έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και μπορεί να είναι ένας από τους τομείς που θα ανακάμψει πιο αργά από όλους.  Έχοντας αυτό υπόψη, οι ταξιδιωτικές εταιρείες, οι ξενοδόχοι και τα ταξιδιωτικά γραφεία εργάζονται ήδη σκληρά για να προσελκύσουν τους μελλοντικούς ταξιδιώτες, έχοντας ως άξονα 5 βασικούς τρόπους που ίσως κάνουν αυτή την ανάκαμψη ακόμα πιο εύκολη.

1. Αναχώρηση χωρίς ημερομηνία
Εφόσον ακόμα οι περισσότεροι νιώθουν μια ανασφάλεια στο να δεσμευτούν για μια συγκεκριμένη ημερομηνία, πολλά ταξιδιωτικά γραφεία λανσάρουν τη λεγόμενη «Dateless Departure». Οι ταξιδιώτες δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το επόμενο ταξίδι τους σε μορφή οργανωμένου προγράμματος, χωρίς να δεσμευτούν για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, και όλα κανονίζονται για εκείνους ώστε να μην υπάρχει καθόλου χρόνος αναμονής όταν θα επιτρέπεται πλέον να επισκεφτούν τον προορισμό που επιθυμούν. Με λίγα λόγια, έχουν πάντα μια πρώτη θέση στη λίστα, χωρίς να δεσμεύονται σε τίποτα.

2. Διαδικτυακά ταξίδια
Με το βλέμμα στα επερχόμενα ταξίδια, πολλά πρακτορεία έχουν προσελκύσει την προσοχή των πελατών τους με εικονικές εκδηλώσεις που όχι μόνο εμπνέουν ταξίδια, αλλά προσφέρουν διασκεδαστικές, ενημερωτικές και εορταστικές δραστηριότητες που έχουν αποδειχθεί άκρως αναζωογονητικά κατά τη διάρκεια αυτής της ασυνήθιστης περιόδου. Αξιοποιώντας στο έπακρο τα social media και την τεχνολογία προσφέρουν εικονικές βόλτες στην Καραϊβική, ονειρικές διαμονές σε πολυτελή resort και πολλά ακόμα.

3. «Αποστειρωμένη» διαμονή με social distancing
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ξενοδοχεία και γενικά τα καταλύματα αγωνίστηκαν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και στο να παρέχουν στους επισκέπτες το ίδιο επίπεδο εξατομικευμένης εξυπηρέτησης που συνήθιζαν να έχουν. Όπου είναι δυνατόν, προσφέρουν ανέπαφες υπηρεσίες και μειώνουν την αλληλεπίδραση κατόπιν αιτήματος των επισκεπτών και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Παρόλο που – ειδικά στον τεχνολογικό τομέα – πολλά πράγματα γίνονται πιο πρακτικά και γρηγορότερα, αυτό που πολλές φορές δυσκολεύει είναι οι υπηρεσίες εκείνες που απαιτούν ανθρώπινη επαφή.  Μετά την πανδημία, τα κορυφαία ξενοδοχεία σίγουρα θα έχουν βελτιώσει τις δεξιότητες φιλοξενίας ακόμη περισσότερο, έχοντας επιτύχει ένα επίπεδο ασφάλειας, καθαρισμού και προδιαγραφών συντήρησης που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν διαμονή χωρίς ανησυχίες.

4. Περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινοτική κινητοποίηση
Από την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έως τη στήριξη των αυτόχθονων πληθυσμών μέσω του τουρισμού, οι ταξιδιωτικές εταιρίες διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να κάνουν κάτι θετικό για τον πλανήτη ενώ εργάζονται. Το Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi προσκαλεί τους επισκέπτες να υιοθετήσουν ένα κοράλλι σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των ευαίσθητων υφάλων της περιοχής, που ήδη απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Στην Τζαμάικα, το φημισμένο ξενοδοχείο GoldenEye και ο συνεργάτης του Oracabessa Foundation έχουν ξεκινήσει ένα νέο καταδυτικό σχήμα, όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν στην αναφύτευση των υφάλων της χώρας.

5. Ταξίδια… οικογενειακή υπόθεση
Η εμπιστοσύνη θα είναι υψίστης σημασίας όταν ο ταξιδιωτικός κλάδος ανοίξει ξανά και ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τα άτομα που εμπιστεύονται περισσότερο: τους δικούς τους φίλους και την οικογένειά τους. Το λεγόμενο «Travel Bubble», ήδη λανσάρεται στο εξωτερικό και ουσιαστικό πρόκειται για μικρά, ιδιωτικά ομαδικά ταξίδια που επιτρέπουν σε ένα σύνολο οικογενειών ή και φίλων να μοιραστούν μια περιήγηση διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλέστερη απόσταση από άτομα που δεν είναι γνωστά τους. Ως μπόνους, αυτός ο τύπος ταξιδιού θα δώσει σε όσους έχουν χωριστεί από τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την ευκαιρία να επανασυνδεθούν το 2021.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons