Από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο ξεχωρίσαμε 10 κορυφαία ζαχαροπλαστεία και φούρνους που μαγεύουν ντόπιους και επισκέπτες με τις δημιουργίες τους. Ταξιδιώτες-λάτρεις των γλυκών απολαύσεων κρατήστε σημειώσεις!
La Patisserie de Reves, Λονδίνο
Ο Thierry Teyssier, ιδιοκτήτης αυτής της εκπληκτικής patisserie, προέρχεται από τον χώρο του θεάτρου- κάτι που εξηγεί και την ιδιαίτερη παρουσίαση των γλυκών. Καθίστε εδώ και χαζέψτε τον κόσμο που περνάει απολαμβάνοντας την πιο νόστιμη tarte tatin (ανάποδη τάρτα μήλου) στο Λονδίνο. Κλασική αξία και το Saint Honoré, με τραγανό φύλλο σφολιάτας που λιώνει στο στόμα, καραμελένια μους και μεταξένια κρέμα. 43 Marylebone High St, lapatisseriedesreves.com
Eileen’s Special Cheesecake, Νέα Υόρκη
Το όνομα του μαγαζιού τα λέει όλα. Η Eileen ξεκίνησε να ψήνει cheesecakes, βασισμένα σε συνταγή της μαμάς της, το 1973 από το διαμέρισμά της. Οι παραγγελίες πήγαιναν τόσο καλά που αποφάσισε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Έκτοτε, όλοι λένε ότι στο Eileen’s θα βρείτε το καλύτερο σπιτικό cheesecake στη Νέα Υόρκη, σε περισσότερες από 25 γεύσεις. Ξεχωρίζουν το Baily’s, το φυστικοβούτυρο, η pina colada, η αλατισμένη καραμέλα και το red velvet. 17 Cleveland Pl, New York, www.eileenscheesecake.com
Mamie Gateaux, Παρίσι
Αυτό το μικρό tea room στο πολυκατάστημα Le Bon Marché, δημιούργημα ενός Ιάπωνα patisserie chef, σερβίρει τα πιο απλά αλλά τέλεια σε γεύση κέικ που θα δοκιμάσετε στο Παρίσι. Το καλοκαίρι φτιάχνει ωραιότατες πίτες με φράουλες, το φθινόπωρο θα ενδώσετε σε ένα υπέροχο κέικ με σύκα και αμύγδαλα, ενώ τον χειμώνα θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη ζεστή σοκολάτα του (πλούσια και υπέροχα κρεμώδης) που σερβίρεται σε μπολ με κουτάλι. 66 Rue du Cherche-Midi, www.mamie-gateaux.com
Sadaharu Aoki, Τόκιο
Ένας συναρπαστικός συνδυασμός των λιτών και αέρινων ιαπωνικών γεύσεων με την τέχνη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής από τον περίφημο σεφ Sadaharu Aoki. Στα ζαχαροπλαστεία του (σε Παρίσι και Τόκιο) θα βρείτε πρωτοποριακές δημιουργίες που παντρεύουν τις δύο παραδόσεις, όπως matcha croissant (κρουασάν γεμιστό με πλούσια κρέμα πράσινου τσαγιού) και εκλέρ με μαύρο σουσάμι. www.sadaharuaoki.com
Gagou De Paris, Ιερουσαλήμ
Παριζιάνικη τελειότητα σε μια απροσδόκητη τοποθεσία. Αυτό το φημισμένο μαγαζί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, φτιάχνει best seller γλυκά με γαλλικές επιρροές και σε τεράστια ποικιλία: εκλέρ με σοκολάτα αλλά και φρούτα τα δάσους, κρουασάν απλά και πιο σπέσιαλ (με καραμελωμένο αχλάδι), μακαρόν με βατόμουρα, παραδοσιακά cheesecakes, λεμονόπιτες με μαρέγκα και φανταστικές τάρτες μήλου. King George St 14.
Βubo, Βαρκελώνη
Ο Carles Mampel και η ομάδα του φτιάχνουν απίθανα κέικ σε διαφορετικές γεύσεις, σοκολατάκια, τάρτες και ταρτάκια, μακαρόν κι άλλα υπέροχα ατομικά γλυκίσματα σε γυάλινα ποτηράκια. Η σοκολατίνα του έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη στον κόσμο. Διαθέτει 4 καταστήματα στη Βαρκελώνη και ένα στο Κουβέιτ. Carrer de les Caputxes, 10, bubo.es
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttable.gr
#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια