Το κλασικό γαλλικό γλυκό με τα «1000» τραγανά φύλλα, όπως λέει και το όνομά του (mille feuille). H σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής προσφέρει εγγυημένο αποτέλεσμα νοστιμιάς, ενώ οι φράουλες που θα προσθέσουμε σε αυτή τη συνταγή χαρίζουν νότες δροσιάς.
Υλικά (για 9 μερίδες)
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 200 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φέτες
Για την κρέμα
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 4 κρόκους αυγών
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι έτοιμη σαντιγί
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με το πλάστη το ανοίγουμε πιέζοντάς το ώστε μα λεπτύνει και να φαρδύνει. Το κόβουμε σε 3 ομοιόμορφα ορθογώνια.
- Τρυπάμε τα κομμάτια της σφολιάτας με το πιρούνι πολλές φορές και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου, ώστε να γίνουν τραγανά. Προσέχουμε να μην καούν.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Όταν αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
Ενσωματώνουμε στην κρέμα την έτοιμη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα. - Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε το 1 ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα από το κατσαρολάκι και τις μισές φράουλες. Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας την υπόλοιπη κρέμα και φράουλες και καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας.
- Κόβουμε προσεχτικά σε μερίδες και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr