Δοκιμάστε ένα σουβλάκι αλλιώτικο από τα άλλα, με πατάτα, μπέικον και σάλτσα μουστάρδας. Μία ωραία ιδέα για πάρτι αλλά και νόστιμο συνοδευτικό για τα φαγητά μας.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 3 μεγάλες ομοιόμορφες πατάτες
- 200 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και βουρτσίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Αν τα σουβλάκια που θα περάσουμε τις πατάτες είναι ξύλινα τα μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον, που το έχουμε κόψει σε διαστάσεις όσο περίπου και οι πατάτες.
- Περνάμε εναλλάξ τις πατάτες και το μπέικον στα σουβλάκια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Πηγή: www.arttable.gr