Υλικά (για 8 άτομα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μέτριο πράσο, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 μέτριες πατάτες
- 2 κολοκυθάκια
- 100 γραμμάρια φρέσκο αρακά, καθαρισμένο
- 200 γραμμάρια σπανάκι τρυφερό ή baby
- 1 κύβο λαχανικών ή 1,4 λίτρα ζεστό φρέσκο ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- μερικά φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσο και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια 2 εκ. και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και μια μικρή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Αν χρησιμοποιούμε κύβο λαχανικών, τον τρίβουμε σε μια κανάτα μέτρησης, προσθέτουμε 1,4 λίτρα βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και φέρνουμε σε βρασμό. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 λεπτά. Ύστερα, την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σπιτικά κρουτόν.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης