ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για μοσχαρίσια ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα

Post by: 18/11/2017 0 comments

Η ταλιάτα είναι κόντρα σπαλοµπριζόλα χωρίς κόκαλο, που σερβίρεται κομμένη σε λεπτές φέτες και μπορεί να μας προσφέρει ένα πεντανόστιμο γεύμα. Ένα gourmet πιάτο για να μοιραστείτε με τους φίλους σας μαζί με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γρ. κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα, κομμένη με το χέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες
  • ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Αλείφουμε με το μείγμα την μπριζόλα.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γκριλιέρα ώσπου να κάψει. Ψήνουμε την μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα την προτίμησή μας.
  3. Βγάζουμε την μπριζόλα σε ξύλο κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος.
  4. Απλώνουμε τη ρόκα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μπριζόλας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons