Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Πανεύκολη, παραδοσιακή και πολύ γευστική, αυτή η γαλατόπιτα αξίζει να μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας συνταγές. Ένα γλυκό που υπάρχει, με μικρές παραλλαγές, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά (για 12 περίπου κομμάτια)

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές της σούπας κανέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180  βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να μην κολλήσει, ενώ σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει, οπότε και σβήνουμε τη φωτιά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες.
3. Προσθέτουμε, σιγά-σιγά στην κατσαρόλα τα χτυπημένα αυγά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
4. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε μέσα την κρέμα από την κατσαρόλα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
5. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates