Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας

Αρωματικά, αλμυρά και  τραγανά μπισκότα που τρώγονται οποιαδήποτε στιγμή, είτε μόνα τους, είτε συνοδεύοντας το ποτό μας. Μπορούμε να τα αλείψουμε με κρέμα τυριού ή ακόμα και με μια γλυκόξινη σος.

 

Υλικά (για 25-30 τεμάχια)

  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλεύρι, 1-2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε ένα μακρόστενο κύλινδρο, σαν χοντρό λουκάνικο, τον τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
  4. Βγάζουμε από την κατάψυξη τη ζύμη, την κόβουμε σε φέτες επιθυμητού πάχους και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά μέχρι τα μπισκότα να χρυσίσουν.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates