Αρωματικά, αλμυρά και τραγανά μπισκότα που τρώγονται οποιαδήποτε στιγμή, είτε μόνα τους, είτε συνοδεύοντας το ποτό μας. Μπορούμε να τα αλείψουμε με κρέμα τυριού ή ακόμα και με μια γλυκόξινη σος.
Υλικά (για 25-30 τεμάχια)
- 120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
- ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλεύρι, 1-2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε ένα μακρόστενο κύλινδρο, σαν χοντρό λουκάνικο, τον τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη τη ζύμη, την κόβουμε σε φέτες επιθυμητού πάχους και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά μέχρι τα μπισκότα να χρυσίσουν.
Πηγή: www.arttable.gr