Πιάτο απλό και νόστιμο που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο συνοδευτικό ή να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα για όσους νηστεύουν.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 800 γρ. μικρές προς μέτριες πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
- χυμό από ½ λεμόνι
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στη χύτρα λίγο νερό και στο ειδικό πανέρι της χύτρας τις πατάτες. Τις βράζουμε στον ατμό για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τις πατάτες από το πανέρι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και άνηθο και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr