Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο σπαγγετίνι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (νιφάδες)
- 300 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους, να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Πηγή: www.arttable.gr