Ένα νόστιμο πιάτο που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το ψάρι αλλά κι ένα υπέροχο μεζεδάκι για τους μεγάλους που θα συνοδεύσει ωραιότατα το παγωμένο ούζο ή τσίπουρο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα άσπρου ψαριού (μπακαλιάρο, γλώσσα, πέρκα ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας), ελαφρά βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια
- 2 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κομματάκια
- 2 αυγά
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 5-6 φέτες λεμονιού
- 5-6 φουντίτσες μαϊντανού για το γαρνίρισμα
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τις πατάτες, τα κομμάτια ψαριών, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, τη μισή φρυγανιά και το μισό λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και σχηματίζουμε μετρίου μεγέθους κεφτέδες. Αν οι κεφτέδες κολλάνε στο χέρι, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας με το υπόλοιπο λάδι.
- Σε ένα πιάτο απλώνουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και γυρίζουμε τους κεφτέδες ώστε να καλυφθούν πλήρως από τη φρυγανιά. Τους αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, τη λαδώνουμε με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τους ψαροκεφτέδες και τους ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα τους γυρίζουμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε τους ψαροκεφτέδες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φουντίτσες μαϊντανού και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr