Πολύ γευστική και χορταστική κρεμώδης σούπα, με τον συνδυασμό πατάτας και πράσου να δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο, αλλά και σαν κυρίως, ενώ η γεύση της μπορεί να ενισχυθεί με ό,τι μυρωδικό σας αρέσει.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 500 γραμμάρια πράσα, το άσπρο μέρος μόνο, κομμένο σε ροδέλες
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μπέικον, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου τις πατάτες και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τον ζωμό, το γάλα, τον μαϊντανό και το πουρέ που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια γαρνίροντας με το σχοινόπρασο και, προαιρετικά, με ψιλοκομμένο σοταρισμένο μπέικον.
Πηγή: www.arttable.gr