Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Σούπα βελουτέ με πατάτα και πράσο

Πολύ γευστική και χορταστική κρεμώδης σούπα, με τον συνδυασμό πατάτας και πράσου να δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο, αλλά και σαν κυρίως, ενώ η γεύση της μπορεί να ενισχυθεί με ό,τι μυρωδικό σας αρέσει.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 500 γραμμάρια πράσα, το άσπρο μέρος μόνο, κομμένο σε ροδέλες
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μπέικον, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου τις πατάτες και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τον ζωμό, το γάλα, τον μαϊντανό και το πουρέ που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει.
  3. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια γαρνίροντας με το σχοινόπρασο και, προαιρετικά, με ψιλοκομμένο σοταρισμένο μπέικον.

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates