Μην το αγοράσετε έτοιμο, φτιάξτε το μόνοι σας με ζουμερές και μυρωδάτες φράουλες! Λίγη υπομονή χρειάζεται μέχρι να παγώσει και θα έχετε ένα δροσερό, φρέσκο κι απολαυστικό σπιτικό γλύκισμα για όλες τις ώρες.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσανάκι
- 1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- 1 φακελάκι σκόνη βανίλια
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια και φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Φροντίζουμε να μη βάλουμε υπερβολική ζάχαρη γιατί το σορμπέ θα πήξει πολύ δύσκολα.
- Πολτοποιούμε στο μίξερ τις φράουλες και τα μούρα. Στο κρύο σιρόπι ρίχνουμε τον πουρέ από τις φράουλες και τα μούρα, ανακατεύουμε απαλά, τα μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει αλλά όχι να παγώσει.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα.
- Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, ρίχνουμε μέσα τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει.
- Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr