Υπέροχη και εύκολη σαλάτα ψητών μανιταριών με ρόκα, ιδανική για να συνοδεύσουμε κρεατικά και να δώσουμε μια δροσερή πινελιά στο γεύμα.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 200 γραμμάρια φρέσκα τρυφερά φύλλα ρόκας
- 100 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα κομμένα στα δύο
- 100 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά 2 κουταλιές της σούπας λάδι με τις 2 σκελίδες σκόρδου και αλατοπίπερο. Με ένα πινέλο λαδώνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε στο γκριλ για 30 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε σε ένα μπολάκι το λάδι, το ξύδι και αλατοπίπερο για το ντρέσινγκ.
- Σε μία πιατέλα βάζουμε τα φύλλα ρόκας, τα ψημένα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr