Μια δροσερή σαλάτα που ξεχειλίζει γεύση και αρώματα. Τολμήστε να δοκιμάσετε αυτό τον συνδυασμό και δεν θα το μετανιώσετε!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1/2 πεπόνι κομμένο σε κύβους
- 1 τσαμπί σταφύλι μαύρο χωρίς κουκούτσια
- 1 μαρούλι, τα φύλλα του
- 150 γραμμάρια φέτα, κομματιασμένη
- 6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια καρυδόψιχα
Για τη βινεγκρέτ
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μαζί όλα τα υλικά. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr