Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Πουρέ πατάτας με σκόρδο και θυμάρι

Δώστε μια διαφορετική νότα στον σπιτικό πουρέ με την προσθήκη σκόρδου και θυμαριού. Η ιδιαίτερη γεύση του αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και τον καθιστά ιδανικό συνοδευτικό για κάθε είδους ψητά.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 700 γραμμάρια πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
  • 4 κλωναράκια θυμάρι, ολόκληρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση, τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και να τρυπιούνται άνετα με ένα πιρούνι.
  1. Στο ενδιάμεσο, βάζουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με το γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να καθίσει μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες.
  1. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις επιστρέφουμε στην ίδια κατσαρόλα. Με ένα πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν. Αφαιρούμε το θυμάρι και το σκόρδο από το μείγμα με το γάλα και προσθέτουμε το γάλα στην κατσαρόλα με τις πατάτες. Συνεχίζουμε το λιώσιμο και το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσει ο πουρές κρεμώδη υφή. Αν θέλουμε τον πουρέ αφράτο, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates