Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Μπριάμ στο φούρνο

Καλοκαίρι, ένα τραπέζι στην αυλή και γύρω μας όλοι αυτοί που αγαπάμε. Αυτό είναι το φαγητό που μας κάνει και πάλι να νοιώθουμε οικογένεια, παρέα. Που μας κάνει να νοιώθουμε μαζί.
SYNTAGES-ARTTABLE-MPRIAM-STO-FOYRNO1
Υλικά (για 6 άτομα)

  • 3-4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 150 ml ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετάκια
  • 5 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 6 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 ντοματίνια
  • 300 γραμμάρια ντοματοπολτός
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 5-7 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να ροδίσει. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι (με λίγο περισσότερο λάδι αν χρειάζεται) και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη μελιτζάνα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τον ντοματοπολτό και 200 ml νερό στο μπολ. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τους 200 βαθμούς. Αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates