Υπέροχη χειμωνιάτικη μαρμελάδα που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλούς τρόπους, στο πρωινό μαζί με το ψωμί, μέσα σε κρουασάν αλλά και σε διάφορα γλυκά.
Υλικά (για ένα βάζο)
- 1 κιλό κάστανα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε από την κορυφή προς τη βάση τα κάστανα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 7-8 λεπτά.
- Βγάζουμε τα κάστανα από το νερό και τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε καλά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί το νερό και τον πολτό από τα κάστανα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, σχίζοντας το κλωναράκι και κρατώντας μόνο τα σποράκια. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σφίξει το σιρόπι και να δέσει η μαρμελάδα.
- Γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα το βάζο, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κλείνουμε με το καπάκι του.
Πηγή: www.arttable.gr