Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Λουκουμάδες από μήλα

Σούπερ νόστιμοι και εύκολοι λουκουμάδες μήλου. Μια απίθανη λιχουδιά με το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο. Τους απολαμβάνουμε ζεστούς με ζάχαρη και κανέλα.
 
Υλικά (για 8-10 άτομα)

  • 6 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά δαχτυλίδια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη για γαρνίρισμα
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα για γαρνίρισμα

SYNTAGES-ARTTABLE-LOYKOYMADES-APO-MHLA

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε μαζί το αυγό και το γιαούρτι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Ενσωματώνουμε το μείγμα γιαουρτιού σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τις ροδέλες του μήλου στον χυλό και κατόπιν τις τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
  5. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα.
  6. Πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα τους λουκουμάδες όσο είναι ζεστοί και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates