Σούπερ νόστιμοι και εύκολοι λουκουμάδες μήλου. Μια απίθανη λιχουδιά με το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο. Τους απολαμβάνουμε ζεστούς με ζάχαρη και κανέλα.
Υλικά (για 8-10 άτομα)
- 6 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά δαχτυλίδια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
- 1 μεγάλο αυγό
- λάδι για το τηγάνισμα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη για γαρνίρισμα
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε μαζί το αυγό και το γιαούρτι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα γιαουρτιού σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τις ροδέλες του μήλου στον χυλό και κατόπιν τις τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα τους λουκουμάδες όσο είναι ζεστοί και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: www.arttable.gr