Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, για τους λάτρεις των σοκολατένιων συνταγών. Ό,τι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 κρόκους αυγών
- 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα πυράντοχο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος σε αυτό των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε τέσσερα κεραμικά φορμάκια. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι η στάθμη του να έρθει έως τη μέση τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί και φρούτα.
Πηγή: www.arttable.gr