Ο συνδυασμός μπρόκολου και ροκφόρ δίνει μια απολαυστική και εύκολη τάρτα, από αυτές που δύσκολα σταματάς στο ένα κομμάτι. Μπορείτε να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό και φυσικά αποτελεί και μια λαχταριστή πρόταση για βραδινό.
Υλικά (για 6 άτομα)
Για τη βάση
- 175 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 75 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. μπρόκολο, μόνο τις φουντίτσες
- 125 γρ. ροκφόρ
- 150 ml γάλα
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτουμε και το κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στο ενδιάμεσο, μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει (χωρίς να λιώσει).
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε δίσκο με διάμετρο 20 εκ. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάμε όλη την επιφάνει με ένα πιρούνι και ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μπρόκολο στη βάση της τάρτας και θρυμματίζουμε από πάνω το ροκφόρ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το μπρόκολο με το ροφκόρ.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: www.arttable.gr