Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Καρπουζοσαλάτα με Φέτα και Βασιλικό

Μια εξαιρετικά δροσιστική και άκρως καλοκαιρινή πρόταση. Σας φαίνεται παράξενος ο συνδυασμός; Μην αγχώνεστε- πρόκειται για μία από τις πιο νόστιμες και χορταστικές σαλάτες που έχετε φάει ποτέ.

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 1 μικρό καρπούζι
  • 16 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 60 γραμμάρια τριμμένη φέτα
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και στη συνέχεια σε τριγωνάκια ή μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας. Καθαρίζουμε τα κομμάτια από τα σπόρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πιατέλα.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και το σκορπίζουμε πάνω από το καρπούζι. Προσθέτουμε από πάνω τα φύλλα βασιλικού.
  3. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τη σαλάτα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.

Πηγή: www.arttable.gr

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates