Μια εξαιρετικά δροσιστική και άκρως καλοκαιρινή πρόταση. Σας φαίνεται παράξενος ο συνδυασμός; Μην αγχώνεστε- πρόκειται για μία από τις πιο νόστιμες και χορταστικές σαλάτες που έχετε φάει ποτέ.
Υλικά (για 6-8 άτομα)
- 1 μικρό καρπούζι
- 16 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 60 γραμμάρια τριμμένη φέτα
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και στη συνέχεια σε τριγωνάκια ή μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας. Καθαρίζουμε τα κομμάτια από τα σπόρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πιατέλα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και το σκορπίζουμε πάνω από το καρπούζι. Προσθέτουμε από πάνω τα φύλλα βασιλικού.
- Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τη σαλάτα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Πηγή: www.arttable.gr