Απόλαυση στο έπακρο με μια πρωτότυπη και άκρως λαχταριστή γλυκιά πίτσα που συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις. Μία συνταγή που θα ξετρελάνει τους γλυκατζήδες!
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι για πίτσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 125 ml νερό χλιαρό (ή όσο πάρει)
Για την επιφάνεια
- 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι άλειμμα φουντουκιού
- 10 φράουλες
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να προκύψει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Βάζουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ σκεπασμένη με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μέσα στο ταψί. Πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργηθούν βουναλάκια. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει απαλά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε το άλειμμα φουντουκιού στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη βάζουμε ξανά για στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, απλώνουμε από πάνω τις φράουλες κομμένες σε φέτες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: www.arttable.gr