Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για Γαύρο τηγανητό με Λεμόνι και Θυμάρι

Μια συνταγή για τους λάτρεις των μικρών ψαριών του αφρού, που είναι από τα πιο γευστικά και θρεπτικά. Τηγανητά και με τα κατάλληλα αρωματικά γίνονται νοστιμότατοι ουζομεζέδες για αυτούς που πραγματικά ξέρουν να απολαμβάνουν το ούζο ή το τσίπουρο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό γαύρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 λεμόνι κομμένο στα δύο
  • 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

SYNTAGES-ARTTABLE-GAYRO-THGANHTO-ME-LEMONI-KAI-THYMARI1

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και τον πλένουμε καλά (τα κεφάλια μπορούμε ή να τα αφαιρέσουμε ή να τα κρατήσουμε). Τον απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
  2. Σε ένα ρηχό και μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και λίγο πιπέρι, ρίχνουμε τα ψάρια και τα αλευρώνουμε καλά. Τα τινάζουμε ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  3. Τηγανίζουμε προσοχή ώστε να μην καούν επειδή είναι μικρό ψάρι.
  4. Βγάζουμε τους γαύρους με τρυπητή κουτάλα και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  5. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.
  6. Στύβουμε επάνω τους το μισό λεμόνι, ενώ το άλλο μισό το κόβουμε στα τέσσερα και μαζί με το φρέσκο θυμάρι το χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα.

Πηγή: www.arttable.gr

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates