Ένα μεζεδάκι που συνδυάζει τέλεια το αλμυρό με το γλυκό και γίνεται ανάρπαστο! Μόλις βγάλετε τη φέτα από το φούρνο προσθέστε εκτός από το μέλι και λίγο σουσάμι αν θέλετε, για περισσότερη νοστιμιά.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φέτες τυρί (πάχους 1,5 -2 εκ. περίπου η κάθε μία)
- 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τα δύο είδη πιπεριού. Γυρίζουμε τις φέτες και από τις δύο μεριές στο μείγμα από τα πιπέρια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει τον πάτο του με αλουμινόχαρτο. Πάνω από τις φέτες ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε στο φούρνο για 8 περίπου λεπτά ώστε να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τα 2 τελευταία λεπτά γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ ώστε να πάρουν από πάνω το χαρακτηριστικό χρώμα της ψημένης φέτας.
- Βγάζουμε με το αλουμινόχαρτο τις φέτες από το ταψί και ρίχνουμε επάνω τους από μία κουταλιά μέλι και λίγο σουσάμι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι.
Πηγή: www.arttable.gr