Φτιάξτε μόνοι σας με απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο ένα δροσιστικό παγωτό με γιαούρτι και λαχταριστά μούρα. Για να γλυκαίνετε τα απογεύματά σας και να έχετε να κερνάτε τους ξαφνικούς επισκέπτες.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι ολόπαχο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζανιού με 1 φλιτζάνι μούρα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Πολτοποιούμε τα μούρα στο μούλτι. Προσθέτουμε τον πολτό μαζί με το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει και στη συνέχεια το χτυπάμε πάλι ελαφρά, στη χαμηλή ταχύτητα. Το αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει αρκετά και πήξει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: www.arttable.gr