Η πιο εύκολη μους σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε για να γλυκάνετε τους φίλους σας. Κανείς δεν θα καταλάβει πόσο εύκολα την φτιάξατε! Αν τη θέλετε πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο νερό. Για πιο ιδιαίτερη γεύση, προσθέστε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 3/4 φλιτζανιού νερό (180 ml)
- 220 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας (70-72% περιεκτικότητα σε κακάο), κομμένη σε κομμάτια
- μπόλικα παγάκια
- λίγη κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πάνω στο μάτι, για να λιώσει και να προκύψει ένα ομογενές μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε αμέσως το μείγμα σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει πάνω από ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ με αρκετά παγάκια (ο πάτος του μικρότερου μπολ να ακουμπάει στα παγάκια) και ξεκινάμε να χτυπάμε τη σοκολάτα ασταμάτητα και ζωηρά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, μέχρι να μετατραπεί σε σφιχτή μους, γύρω στα 3 λεπτά περίπου. Δεν παραχτυπάμε το μείγμα, για να μη γίνει κοκκώδες. Σε αυτήν την περίπτωση, ξαναζεσταίνουμε το μείγμα και αρχίζουμε να χτυπάμε ξανά. Αν, πάλι, βγαίνει πολύ αραιό και δεν μετατρέπεται σε μους, λιώνουμε ξανά, προσθέτουμε επιπλέον σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Μόλις η μους σχηματιστεί, την αδειάζουμε αμέσως σε μικρά μπολ, ποτήρια ή βαζάκια. Σερβίρουμε την ίδια στιγμή, γαρνίροντας με λίγη κρέμα σαντιγί αν θέλουμε, ή τη βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή: www.arttable.gr