Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σαλάτα τόνου με πένες και ελιές

Μια καταπληκτική σαλάτα τόνου με ζυμαρικά, πολύ γρήγορη και εύκολη, που τρώγεται κρύα αλλά κι ως κυρίως πιάτο. Νόστιμη και θρεπτική μας προσφέρει απαραίτητες πρωτεΐνες, ενώ περιέχει ελάχιστα λιπαρά.

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 200 γρ. πένες
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 7-8 φύλλα βασιλικού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 6 ελιές Καλαμών μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τη ρίγανη, τις ελιές το σκόρδο, το λάδι , το ξύδι, αλάτι, ελάχιστο πιπέρι και τον τόνο σουρωμένο και θρυμματισμένο με τα δάχτυλα.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τις πένες και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: www.arttable.gr

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates