Δροσερή και αρωματική, απλή αλλά και γκουρμέ. Μια υπέροχη σαλάτα που να φαγωθεί κι ως κυρίως γεύμα. Το ρόδι της δίνει μια εορταστική και χαρούμενη νότα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
- 150 γραμμάρια τρυφερά φύλλα ρόκας, χοντροκομμένα
- 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 ρόδι, τα σπόρια
- ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- ½ κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαζάκι που κλείνει χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ ώστε να γίνει παχύρευστη σάλτσα.
- Σε βαθιά πιατέλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr