ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με ρεβίθια, ρόκα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Post by: 12/11/2016 0 comments

Δροσερή και αρωματική, απλή αλλά και γκουρμέ. Μια υπέροχη σαλάτα που να φαγωθεί κι ως κυρίως γεύμα. Το ρόδι της δίνει μια εορταστική και χαρούμενη νότα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
  • 150 γραμμάρια τρυφερά φύλλα ρόκας, χοντροκομμένα
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 ρόδι, τα σπόρια
  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

 
SYNTAGES-ARTTABLE-SALATA-ME-REVYTHIA-ROKA-KAI-VINEGRET-PORTOKALIOY1
 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαζάκι που κλείνει χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ ώστε να γίνει παχύρευστη σάλτσα.
  2. Σε βαθιά πιατέλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons