Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σαλάτα ρεβίθια με τόνο, ρόκα και κάππαρη

Τα ρεβίθια δένουν τέλεια με την “πιπεράτη” ρόκα και την απαλή γεύση του τόνου δίνοντας μια χορταστική σαλάτα αλλά κι ένα νόστιμο, εύκολο και υγιεινό γεύμα για όλες τις ώρες.
Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 ½ φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
  • 1/3 ματσάκι τρυφερά φύλλα ρόκας
  • 2/3 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, θρυμματισμένο σε κομμάτια
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο σε μισές ροδέλες
  • 1/3 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

SYNTAGES-ARTTABLE-SALATA-REVYTHIA-ME-TONO-ROKA-KAI-KAPARH2

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από τα φύλλα ρόκας και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα φύλλα ρόκας και από πάνω ρίχνουμε τη σαλάτα από το μπολ. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικά φύλλα ρόκας και ψιλοκομμένο δυόσμο.

 

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates