Τα ρεβίθια δένουν τέλεια με την “πιπεράτη” ρόκα και την απαλή γεύση του τόνου δίνοντας μια χορταστική σαλάτα αλλά κι ένα νόστιμο, εύκολο και υγιεινό γεύμα για όλες τις ώρες.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 ½ φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
- 1/3 ματσάκι τρυφερά φύλλα ρόκας
- 2/3 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, θρυμματισμένο σε κομμάτια
- 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 1 κρεμμύδι κόκκινο σε μισές ροδέλες
- 1/3 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από τα φύλλα ρόκας και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα φύλλα ρόκας και από πάνω ρίχνουμε τη σαλάτα από το μπολ. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικά φύλλα ρόκας και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Πηγή: arttable.gr