Μια σαλάτα με υπέροχη λεμονάτη γεύση που μπορεί να σερβιριστεί και σαν ένα ελαφρύ γεύμα. Δοκιμάστε τη και βάλτε τα ρεβίθια στη διατροφή σας με ένα νόστιμο τρόπο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 3 φλιτζάνια ρεβίθια που τα έχουμε βάλει από την προηγούμενη μέρα να μουλιάζουν
- 1 κλωνάρι σέλινο ολόκληρο
- 1 κλωνάρι δενρολίβανο
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε (κατά προτίμηση σε εμφιαλωμένο νερό) τα ρεβίθια για 1 περίπου ώρα. Προσθέτουμε τότε το σέλινο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ½ ώρα ακόμα. Δεκαπέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Δοκιμάζουμε αν τα ρεβίθια είναι βρασμένα, χωρίς να έχουν διαλυθεί, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το βράσιμο.
- Ενώ τα ρεβίθια βράζουν ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα ελαφρώς παχύρευστο μείγμα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα με τα ρεβίθια από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Πετάμε το σέλινο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τις 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr