ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πράσινη σούπα αποτοξίνωσης.

Post by: 08/05/2021 0 comments

Μπορεί η ιδέα μιας ζεστής πράσινης σούπας να μην ακούγεται πολύ λαχταριστή, αλλά μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα αλλάξετε γνώμη. Με μπόλικα πράσινα λαχανικά και μυρωδικά, αυτή η αποτοξινωτική χειμωνιάτικη σούπα μας χορταίνει και κρατά σε φόρμα τη σιλουέτα μας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κομματάκι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά μπρόκολα, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι, συσκευασμένα
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο, το σπανάκι, κολοκύθι, το σέλερι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλύψει ίσα-ίσα τα λαχανικά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα λαχανικά.

2. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα λαχανικά μέχρι η σούπα να γίνει λεία και κρεμώδης. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό.

3. Σερβίρουμε σε μπολ προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού, φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons